Mylla och Klorofylla

Naturligtvis är den här tröjan en hyllning till "Moder Jord" och en hyllning till glädjen över all klorofyll, som nu fyller våra ögon utomhus så här års. Vilken färgfröjd!

Jordmyllan behåller ju vattnet och absorberar växtnäringsämnena, vilket är  en förutsättning för allt det gröna. Så än en gång kan vi konstatera att allt hänger ihop...i en cirkel av liv, som vi ska vara ruskigt rädda om. 

För mig känns det väldigt bra, att kunna dela med mig av min biofili och glädjen över vår vackra natur på det här sättet. Det gör varje maska viktig för mig och den här gången var det extra roligt, att få med lite "nedskrivna" tankar.

Från djupet av mitt hjärta hoppas jag att det inspirerar.

Nu är koftan färdig...väldigt roligt...lite magi, att från en idé bara, skapa en färdig tröja...

En av mina favoritkonstnärer Ingegerd Möller har uttryckt det så himla fint: "Virkningen innebär för mig en frihet. Ingen duk, ingen varp. Jag börjar i intet. Virkar i luften. Adderar punkter av liv. Organiskt får den växa." 

Själv började den här tröjan med en dikt, som kom till mig helt plötsligt en tidig morgon. Jag hade letat citat eller ngn fin dikt att addera en tröja, men inte hittat. Dåå heureka vaknade jag med den känsla jag hade förra midsommarnatten, som jag tillbringade i Hamra Nationalpark tillsammans med två av mina absoluta bästa vänner.

Ni vet...dofterna av skvattram och pors(?), ett litet grodmöte, ängsull i motljus, mossdoft, gammeltallar och gofika efter skogstvättande promenad 👍

...såå magiskt och livgivande...den känslan mynnade ut i den dikt, som nu pryder tröjan: 

 

DIMMAN VILAR I MOSSAN

LYFTER SIN ULLÄLVA LOJT

TASSANDE TASSAR TYSTNA

I MÅNENS SKÄRA SKEN

HJÄRTAT I BARKEN

ÖRAT MOT MARKEN

MODER JORD TALAR

LYSSNAR DU?

 

 

 

Texten på baksidan av tröjan är ringrostigt stickad 🙄 på rundsticka, uppklippt och infogad med virkning runt. Resten av tröjan är virkad och det i ullgarn med minst 75% ull i garnerna.

Oket har gjorts efter en beskrivning. Allt annat är gjort på fri hand. Längst ut på ärmar och nederst på tröjan har jag använt mig av 4-varvs-mormorsrutor och inne i mönstret på både liv och ärmar även 2-varvsdito. Koftan knäpps med tre flugsvampsknappar 🤭

 

Känslan den här kvällen, får mig osökt att relatera till en av våra största vildmarksdiktare 😉 Dan Andersson och den visa, som bäst stämmer in på stämningen, tycker jag är:

Om aftonen - YouTube